HDMI naar HDMI micro aansluitkabel 1 meter | 4043619826612

HDMI naar HDMI micro aansluitkabel 1 meter

Specificaties:
• HDMI Ethernet kanaal
• Audio return kanaal
• 3D over HDMI
• 4K x 2K resolutie ondersteuning
• Uitgebreide ondersteuning voor kleur plaatsen

* Connector 1: HDMI A Male
* Connector 2: HDMI D Male Micro
* Verguld: Ja
* Lengte: 1 m
* Versie: HDMI High speed with Ethernet
* Kleur: Zwart
* Ader: OFC

Wat kan deze HDMI naar HDMI micro aansluitkabel?

De kabel is voorzien van de kleinste micro type D HDMI plug. Sluit een klein draagbaar apparaat voorzien van een micro HDMI aansluiting aan op een LCD of Plasma TV en geniet.

HDMI naar micro HDMI

HDMI (High Definition Multimedia Interface) werd in 2002 geïntroduceerd. Iedere liefhebber van beeld en geluid werd er enthousiast van. Meteen was het dus al duidelijk: HDMI werd de nieuwe standaard voor video- en geluidsoverdracht. In de jaren die volgden werden de eerste gedachtes over HDMI werkelijkheid. HDMI werd ook de nieuwe standaard. Anno 2018 is iedere televisie wel voorzien van meerdere HDMI-aansluitingen. De verouderde aansluitingen zijn allemaal verdwenen. Ook HDMI heeft natuurlijk niet stilgestaan. Er zijn in de jaren veel vernieuwingen gekomen. Zo kom je bijvoorbeeld tegenwoordig niet alleen de standaard HDMI-plug tegen, maar ook de mini en de micro HDMI-pluggen.

Verschillen en gelijkenissen HDMI en micro HDMI

Tussen HDMI en micro HDMI zitten een aantal verschillen. Het eerste en meteen belangrijkste verschil zit hem in de grootte van de plug. De micro HDMI-plug is namelijk zoals de naam het al zegt een stuk kleiner als de standaard HDMI-plug. Deze plug is de opvolger van de mini HDMI-plug. Deze plug werd namelijk gemaakt naar aanleiding van de vraag naar HDMI op draagbare apparaten. De micro HDMI-plug maakt het mogelijk om een nog kleinere aansluiting in het apparaat te plaatsen.

Naast de grootte van de plug is er nog een verschil. De standaard HDMI-plug en de micro HDMI-plug hebben namelijk wel dezelfde hoeveelheid contactpunten, maar deze zijn in een andere volgorde geplaatst. Het aantal contactpunten is namelijk 19. Dit is niet noodzakelijke informatie voor een gewone consument, omdat de werking precies hetzelfde is. Bovendien is het niet eens mogelijk om de HDMI-kabel op een micro HDMI-aansluiting aan te sluiten.

Verbinding tot stand zetten tussen HDMI en micro HDMI

HDMI en micro HDMI gebruiken allebei alleen maar digitale signalen om video- en audiosignalen te transporteren. Bij het maken van een verbinding tussen deze twee is het dus niet nodig om per se een adapter of omvormer te gebruiken aangezien ze hetzelfde signaal gebruiken. Het is mogelijk om een verbinding tot stand te zetten tussen HDMI en micro HDMI door een kabel. Het is mogelijk dat je deze kabels ook met andere benamingen tegen kunt komen. Zo kun je bijvoorbeeld de benaming HDMI-A naar HDMI-D-kabel tegen komen of de benaming HDMI type-A naar HDMI type-D-kabel.

Het is niet noodzakelijk om een verbinding via een omvormer of adapter te krijgen, maar het is wel mogelijk. Het is zelfs een slimmere keuze als je geen vaste verbinding wilt leggen, maar af en toe de verbinding nodig hebt. De toepassing is namelijk goedkoper, omdat je voor de rest gewoon een HDMI naar HDMI kabel nodig hebt. Deze kabels kun je voor verschillende toepassingen ook nog eens gebruiken en zo ben je niet beperkt tot alleen een HDMI naar micro HDMI-verbinding. Deze adapters zijn vaak ook goedkoper of dezelfde prijs als zo’n kabel.

Lengte van de kabel

Het is bij HDMI wel belangrijk om een niet al te lange kabel te gebruiken. Bij een lengte van boven de 5 meter zal namelijk de kans op signaalverlies toenemen. Als het toch nodig is om een langere kabel te gebruiken dan is het verstandig om er één op maat te laten maken.

Prijs: 8.99  (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...