HDMI mini naar VGA verloopstuk | 4043619653485

Verloopstuk van HDMI mini naar VGA. Deze kabel heeft een chip die het HDMI signaal omvormt naar een VGA signaal.

Waarvoor kan je de HDMI mini naar VGA kabel gebruiken?

Met deze adapter kan je een VGA monitor aansluiten op een HDMI mini interface van bijvoorbeeld een tablet, camera of PC. Sluit simpelweg deze adapter aan tussen de HDMI mini uitgang van je apparaat en de VGA kabel die naar de monitor gaat. Installatie van drivers is niet nodig.

Specificaties HDMI – VGA adapter

• Chipset: LT8511
• Aansluitingen: High Speed HDMI-mini C 19 pin male > VGA 15 pin female
• VGA connector met schroefaansluiting
• Geschikt voor een on-board videokaart (niet voor een PCIe videokaart)
• Ondersteund een resolutie van maximaa 1080p, afhankelijk van je monitor en systeem.
• Ondersteund maximaal 1 VGA monitor
• Lengte: ca. 25,5 cm (incl. connector)
• OS onafhankelijk, geen driverinstallatie nodig

Mini HDMI naar VGA

HDMI (High Definition Multimedia Interface) en VGA (Video Graphics Array) zijn toepassingen om beeldschermen te voorzien van daadwerkelijk beeld. VGA is 15 jaar ouder als HDMI en je kunt HDMI dus wel zien als de opvolger van VGA. HDMI bracht veel vernieuwingen ten opzichte van VGA met zich mee in het jaar van de release in 2002. Steeds meer laptops, televisies en computers worden uitgerust met mini HDMI-aansluitingen en steeds minder vaak zie je de VGA-aansluiting op een beeldscherm. Het is daarentegen wel nog mogelijk om een beeldscherm tegen te komen met alleen VGA-aansluitingen. Een koppeling maken tussen mini HDMI en VGA kun je doen met een verloopkabeltje.

Mogelijkheden bij mini HDMI naar VGA

Mini HDMI maakt gebruik van een digitaal signaal en VGA maakt gebruikt van een analoog signaal. Het is daarom noodzakelijk om het signaal om te zetten. Dit kun je bewerkstelligen door middel van een verloopkabeltje van mini HDMI naar VGA. De toepassingen zelf kunnen dit namelijk niet. Als je een mini HDMI naar VGA-kabel aanschaft is de mini HDMI-kant in 9 van de 10 gevallen voorzien van een vast mini HDMI-kabeltje. Dit is overigens altijd duidelijk in de afbeelding of productomschrijving. De VGA-kant is dan een female-aansluiting. Hier moet nog een connector van een VGA naar VGA-kabel in om zo de koppeling te voltooien.

Voeding

Bij een omvormer van mini HDMI naar VGA is extra voeding altijd nodig om het werk te kunnen leveren wat er verwacht wordt. Het is echter niet veel en in veel gevallen wordt dit al uit het apparaat gehaald van waaruit het mini HDMI-kabeltje komt.

Geluid

Geluid is echter wel een kwestie. Mini HDMI, en HDMI over het algemeen, ondersteunt geluid. VGA daarentegen ondersteunt alleen beeldsignaal en geen geluid. Het is dus nodig, als je het geluid wilt afspelen op het beeldscherm, om een apart kabeltje aan te schaffen die de geluidsoverdracht voor zijn rekening kan nemen. In sommige gevallen is een omvormer voorzien van een female-aux aansluiting. Hier is het dan nodig om nog een extra aux-kabel aan te schaffen. Let hier wel bij op, want sommige omvormers zijn al voorzien van zo’n kabel.

Mini HDMI naar VGA via DVI

Soms wordt weleens de vraag aan ons gesteld of je ook via DVI een koppeling kunt maken tussen mini HDMI en VGA. In andere, duidelijkere woorden: men wilt een mini HDMI naar DVI-kabeltje aanschaffen en een DVI naar VGA-kabeltje, vervolgens worden deze in een serie aan elkaar geplugd en zo wordt er een verbinding verwacht. Logische vraag, want DVI kan zowel met analoge signalen als digitale signalen werken. Hier bovenop is het nog eens stukken goedkoper om een verbinding als deze te maken. Zo’n verbinding kost namelijk een paar euro en een omvormer van mini HDMI naar VGA kost al gauw ruim 25 euro. Helaas voor iedereen die dit wel ziet zitten; dit zal nooit werken. DVI kan wel werken met zowel analoog als digitaal, maar DVI is geen omvormer en kan de signalen niet omvormen.

Prijs: 26.99  (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...